

Quality School Schedule | July 27-29 2022

Courtyard River Village, New Braunfels, TX

Wednesday, July 27th

Time	Duration	Course	Presenter
12:00pm - 12:30pm	30 min	Introductions	
12:30pm - 1:20pm	50 min	Cementitious Materials	Jake Jyrkama
1:20pm - 1:30pm	10 min	Break	
1:30pm - 2:50pm	40 min	Aggregates	Jake Jyrkama
2:50pm - 3:00pm	10 min	Break	
3:00pm - 3:40pm	40 min	Admixtures	Tom Greene
3:40pm - 4:30pm	50 min	SCC	Tom Greene
4:30pm - 4:40pm	10 min	Break	
4:40pm - 5:30pm	50 min	Mix Design Calculations	Rich Brewster

Thursday, July 28th

Time	Duration	Course	Presenter
7:00am - 7:50am	50 min	Concrete Technology	Jake Jyrkama
7:50am - 8:00am	10 min	Break	
8:00am - 9:40am	100 min	Reinforcement	Rich Brewster
9:40am - 9:50am	10 min	Break	
9:50am - 10:40am	50 min	Concrete Production	Tom Umek
10:40am - 12:00pm	80 min	Consolidation	Tom Umek
12:00pm - 12:50pm	50 min	Lunch	
12:50pm - 1:40pm	50 min	Pre-/Post-Pour Inspection	Mark Taylor
1:40pm - 2:20pm	40 min	Curing	Jake Jyrkama
2:20pm - 2:30pm	10 min	Break	
2:30pm - 3:50pm	80 min	Testing	Mark Taylor
3:50pm - 4:00pm	10 min	Break	
4:00pm - 5:30pm	90 min	Calculations & Review	Rich Brewster





Quality School Schedule | July 27-29 2022

Courtyard River Village, New Braunfels, TX

Friday, July 29th

Time	Duration	Course	Presenter
7:00am - 8:20am	80 min	Repairs and Finishing	Mark Taylor
8:20am - 8:30am	10 min	Break	
8:30am – 10:20am	110 min	QCast Certification	Rich Brewster
10:20am - 10:30am	10 min	Break	
10:30am - 12:00pm	90 min	Final Exam	
12:00pm - 12:30pm	30 min	Lunch	

